10 grappige Halloween kostuums voor honden! Skeletten, vampieren, zombies, pompoenen, spinnen.. Het is weer bijna Halloween en dat wordt steeds vaker gevierd in Nederland. Ook dragen we vaker kostuums, maar hoe zit dat met onze huisdieren?

Verkleden hoort écht bij Halloween, maar wist je dat er ook grappige kostuums voor honden zijn? Van superman tot cowboypakjes; je kunt het zo gek niet bedenken! Hieronder vind je 10 grappige halloween kostuums voor honden (en katten) om Halloween nóg leuker te maken!

1. Superman

Jouw hond als Superman, of eigelijk; Superdog! Het grappige aan dit kostuum is dat de beentjes de mouwen zijn aan de voorpoten. Van voren lijkt het dus net alsof Superman écht op je afloopt!

2. Spiderman

Geen fan van Superman? Dan is dit gave Spidermanpakje misschien iets voor jouw hond! Het kostuum is gemaakt van zacht, warm materiaal en dus geschikt voor honden die het sneller koud hebben.

3. Minion

Je hond in een Minionkostuum; schattiger kan het bijna niet! Ook dit kostuum is gemaakt van heerlijk zacht materiaal en met de felle kleur valt je hond zeker op!

4. Boef

Een boevenpakje omdat het simpelweg échte boefjes kunnen zijn, niet waar? Een grappig kostuum voor ondeugende honden!

5. Vleermuis

Deze vleermuisvleugels zijn gemaakt van vilt en zijn perfect voor Halloween! De vleugels kunnen voor zowel katten als (kleine) honden.

6. Cowboy

Een cowboypakje met hoed en zelfs een lasso! Ook bij dit kostuum zijn de beentjes de mouwen aan de voorpoten, waardoor het lijkt alsof hij écht op je afloopt!

7. Fancy

Een fancy hoedje en strik maakt dat je hond er netjes bij zit. Misschien niet helemaal passend voor Halloween, maar ik vond ‘m gewoon te leuk om niet te noemen. 🙂

8. Bij

Dit super schattige bijenpakje is denk ik één van mijn favorieten! Vooral de pompoentjes als voelsprieten maken het helemaal af.

9. Skelet

Met dit skelettenpakje is je hond helemaal in stijl voor Halloween! Het patroon van het kostuum is zo gemaakt dat je je hond er ook mee kunt uitlaten. Erg handig!

10. Spin

Het spinnenkostuum is absoluut mijn favoriete kostuum voor honden! Het kostuum werd erg populair na een video van een hond die wat arme omstanders de stuipen op het lijf joeg.

Bonus: Bandana

Ben je geen voorstander van kostuums voor je hond, of is er een andere reden waardoor je huisdier geen kostuum aankan? Dan zijn deze gave Halloween bandana’s een erg leuk alternatief om toch in Halloweenstijl te blijven.

Zoals je ziet is er veel keuze als het gaat om grappige halloween kostuums voor honden. Vraag je echter wel af of jouw huisdier geschikt is voor het dragen van een kostuum en of hij/zij het niet te warm krijgt of angstig wordt. In dat geval is een bandana misschien een alternatief, want het welzijn van je huisdier is het belangrijkste!

Heb jij vragen, tips of opmerkingen over dit onderwerp? En wat voor halloween kostuum heb jij voor je huisdier gekocht? Laat het weten in de reacties!