Gaan huisdieren en een schoon huis samen, denk je? Ken jij dat tevreden gevoel? Wanneer je net je huis hebt opgeruimd voordat je gasten komen en je huisdieren het netjes houden en totáál geen rommel maken? Niet? Ik ook niet!

Na al dat boenen, zwoegen en stofzuigen heb je het wel weer gezien. De boel is aan kant en het huis is netjes (genoeg) voor de gasten die elk moment kunnen arriveren. Je kijkt nog eens tevreden rond en plukt nog een paar haren van de kussens. Plotseling hoor je een maar al te bekend geluid. Je richt je ogen meteen op de kat en ziet met lede ogen aan hoe de inhoud van zijn maag op je prachtig geboende vloer terecht komt. En dan gaat de deurbel…

Huisdieren én een schoon huis?

Voor de meeste mensen met huisdieren zal het niks nieuws zijn om regelmatig te boenen in huis. Want zijn het niet de losse haren waar je een paar keer extra voor moet stofzuigen, dan zijn het wel die fijne haarballen van de kat die weer gretig van de planten of het kattengras heeft gesnoept. Dus vandaar de vraag; gaan huisdieren en een schoon huis samen? Hieronder heb ik wat tips om je huis in ieder geval zo netjes mogelijk te houden!
Chiwowy - ...before your guests arrive!

Haar, haar en nog eens haar in huis

Vaak wordt er gesproken over de opvallende witte haren op donkere kleding, maar als baasje van een zwarte kater kan ik je vertellen dat het andersom ook een ramp kan zijn! Goodbye, witte t-shirts! De conclusie is dus dat het weinig uit maakt wat voor kleur huisdier je hebt, want verharen doen ze toch wel (oké, misschien niet alle dieren).


Dan is een een stofzuiger speciaal voor huisdierharen wel een uitkomst, zoals bijvoorbeeld de Dyson V11 Absolute die erg goed beoordeeld wordt. Daarnaast is er ook een goedkoper alternatief; de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition, maar deze heeft dan wel een snoer in tegenstelling tot de Dyson. Met zo’n stofzuiger heb je in ieder geval niet meteen het idee dat je weer opnieuw kunt beginnen, nadat je huisdier zich heeft uitgeschud.

Een schoon huis én netjes voor de dag

Nu we de haren in huis hebben aangepakt is het tijd voor de kleding!
Het is erg vervelend als je net je mooie outfit bij elkaar hebt geraapt en je erachter komt dat alles onder de haren zit. Dan zijn er natuurlijk de handige kledingrollers, maar wist je dat je ook een haren-handschoen kunt kopen? Ook voor meubels is er een speciale borstel waarmee je eenvoudig alles haar-vrij maakt. Dit is extra fijn voor de baasjes met witte en/of zwarte huisdieren, want die vallen het meest op!

Voor de ongelukjes in huis

De vervelendste klusjes zijn toch wel de (vloeibare) ongelukjes in huis om op te ruimen. Maar gelukkig zijn er wat fijne middeltjes te koop zoals de Savic Refresh’r Household Cleaning Spray. Deze ruikt niet alleen fris, maar helpt ook tegen vlekken.

En voor de gelukkige baasjes die een nog niet-zindelijke pup in huis hebben is er Urine Off Geurtjes- en Vlekkenverwijderaar. Dit middel is biologisch afbreekbaar én een feromonenblokker, waardoor de kans kleiner is dat je huisdier er nogmaals zijn of haar behoefte doet.

Alles fris in huis

Om het dan helemaal af te maken is het fijn als het ook lekker ruikt in huis. Persoonlijk vind ik de meeste luchtverfrissers te sterk ruiken, vooral als je een vrij kleine woonkamer hebt is dit niet aangenaam. Daarvoor zijn geurstokjes beter geschikt, zoals bijvoorbeeld de JANZEN Diffuser Grey. Deze zijn wel wat duurder, maar de geur blijft wel erg lang hangen!

Ook wordt tegenwoordig het aanbod van geurbranders steeds groter, vooral bij het tuincentrum zie ik ze veel. En sommige exemplaren staan ook gewoon mooi in huis, zoals deze olieverdamper met lotusontwerp aan de zijkanten.
Kortom, er zijn dus genoeg alternatieven voor die sterke luchtverfrissers om je huis heerlijk te laten ruiken!

En dus kom ik weer terug op onze vraag: Gaan huisdieren en een schoon huis samen?
Het antwoord is ja, maar misschien kost het iets meer moeite en tijd. Maar dat hebben we wel over voor onze dieren, toch? 🙂

Heb jij vragen, tips of opmerkingen over dit onderwerp? Laat het weten in de reacties!