Over Chiwowy

Hallo!

Wat leuk dat je interesse hebt in Chiwowy!

Dieren hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb het geluk gehad dat ik mocht opgroeien tussen katten, konijnen, parkieten, hamsters, cavia’s en vissen. Ook was ik dol op honden, maar die hebben we maar kort gehad. Al vanaf jonge leeftijd was ik bezig met tekenen en knutselen. Ook kon ik uren zoet zijn met het bedenken en verzinnen van dierfiguren, karakters maken en het tekenen van wilde dieren.

Toen ik al een poosje op mijzelf woonde kon ik eindelijk mijn droom waarmaken; een eigen hondje! Ik zocht allerlei informatie en daar was ze dan; Penny, het schattigste langharige chihuahua pupje die ik ooit had gezien. Veel pups hebben nog flapoortjes en naarmate ze opgroeien gaan de oren vanzelf staan. Vaak grapten we dat het eigelijk wel heel schattig stond, die flapoortjes. En je raad het al, ze zijn nooit gaan staan!

Tijdens de puppytijd van Penny inspireerde ze mij om haar (kleine) avonturen vast te leggen. Uiteraard met een camera, maar óók als illustratie. En zo ontstond Chiwowy; illustraties van een lieve chihuahua die net iets anders is dan andere chihuahua’s en al onze belevenissen. Ook kreeg ik steeds meer de vraag of ik andere huisdieren wilde tekenen zoals ik Penny teken, en dat doe ik ook graag!

Alice