Je hond uitlaten in het donker én goed zichtbaar zijn is erg belangrijk voor de veiligheid van jou en je hond. Al snel wordt de klok weer teruggezet en dat betekent dat we vaker in het donker op pad gaan.

Als wandelaar sta je er misschien niet bij stil, maar voor een automobilist ben je soms vrijwel onzichtbaar! En dan dragen we in de herst en winter ook nog eens graag donkere kleding. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat jij en je hond goed zichtbaar zijn in het verkeer! Daarom heb ik hieronder wat spulletjes op een rijtje gezet zodat je veilig de hond in het donker kunt uitlaten.

Veiligheidsvestje

Net als voor wandelaars en hardlopers is er ook een veiligheidsvestje voor honden! Ideaal als je toch nog even wat langer wilt wandelen met je hond en het al donker begint te worden. Het vest is gemaakt van katoen en is makkelijk te sluiten met klitteband.

Lichtgevende halsband

Een lichtgevende halsband is niet alleen handig en veilig tijdens het uitlaten in het donker, maar het staat ook nog eens hartstikke gaaf! Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, dus voor elke hond een ander kleurtje? Ook voor honden met een lange vacht is er een lichtgevende halsband verkrijgbaar.

Reflecterend tuigje

Heb je in plaats van een halsband toch liever een tuigje voor je hond? Dan is een reflecterend tuigje misschien wel wat voor jullie! De Julius K9 tuigen zijn wat duurder, maar wel van hoge kwaliteit en erg populair. Je kunt er zelfs leuke labels op bevestigen met grappige teksten!

Reflecterende riem

Bij de halsband of tuig hoort natuurlijk ook een riem! In het donker vind je het misschien niet meer zo prettig om je hond nog los te laten lopen. Dan is de reflecterende Flexi lijn ideaal om je hond net wat meer vrijheid te geven tijdens het uitlaten in het donker.

Lichtje

De meest makkelijke manier om veilig je hond in het donker uit te laten is gewoon een simpel lichtje bevestigen aan zijn of haar halsband/tuigje. Er zijn verschillende veiligheidslampjes voor honden verkrijgbaar en ook in allerlei kleurtjes! Maar eigenlijk werkt een simpel fietslampje ook best prima!

Heb jij vragen, tips of opmerkingen over dit onderwerp? En hoe zorg  jij ervoor dat jij en je hond zichtbaar zijn in het donker? Laat het weten in de reacties!