“Penny heeft een hoop speeltjes, knuffels, een (mini) tennisbal, een voetbal, een trektouw en nog veel meer! Waar zal ze eens mee spelen? Ze pakt haar panterknuffel uit de speelgoedkist en neemt hem mee naar de woonkamer. Maar wat is dat? Er ligt iets vreemds op de vloer. Een nieuw spelletje misschien?”

Benieuwd hoe het verder gaat? Lees hier het verhaal “Een nieuw spelletje”.

Net als wij hebben honden veel baat bij het trainen van hun hersenen. Het zorgt voor uitdaging en een fijne afwisseling. Maar hoe doe je dat? Heel simpel, laat je hond maar puzzelen!

Hieronder heb ik 5 leuke puzzels geselecteerd waar je hond vast en zeker een tijdje zoet mee is! Penny is in ieder geval dol op puzzels en er zullen dus zeker meer varianten gaan komen.

IQuties Slot N Lever

Een ontzettend leuk spel voor de wat kleinere honden. Met een diameter van 23,5 cm zal het namelijk wat ‘gepriegel’ zijn voor de grote hondenpoten, maar des te fijner voor de kleinere pootjes. Met het tandwieltje maken ze het klepje open en met hun neus kunnen ze de andere onderdelen verschuiven.

Trixie Memory Trainer Strategiespel

Dit spel is erg leuk voor honden die wel van een extra uitdaging houden. De hond moet met zijn poot op de knop drukken om een snoepje uit het apparaat te laten komen. Je kan de knop steeds een stukje verder weg leggen om de hond verder uit te dagen een snoepje te bemachtigen.

Trixie dog activity poker box

Bij dit spel moet je hond meerdere manieren toepassen voor de beloning. Het bevat een pedaaltje, klepjes en schuifjes waar je allerlei lekkers in kunt verstoppen. In het begin kan je de hond nog even helpen. Zo zal hij uiteindelijk de link gaan leggen hoe hij een snoepje krijgt.

Nina Ottosson Dog Tornado

Voor de echte snuffelhonden is dit een heel geschikt spel. Het spel bevat verschillende lagen die kunnen draaien. De uitsparingen kunnen met brokjes of snoepjes worden gevuld. Als je hond het al snel doorheeft kun je het spel uitdagender maken door de lagen te blokkeren met de botjes.

Trixie Turn Around

Dit is een heel origineel spel voor je hond. In de buisjes doe je een lekker snoepje en de hond zal moeten uitvogelen hoe hij die snoepjes eruit krijgt. De buisjes hebben verschillende openingen, waardoor het dus een verrassing blijft of er een lekkernij op de grond valt.


Welk spel vindt jouw hond het allerleukste?