De laatste dag van het jaar 2018! Hoewel de meeste van ons vuurwerk best mooi vinden om te zien, krijgen we ook weer te maken met angstige viervoeters. Misschien heeft je hond of kat zich de laatste dagen aardig groot gehouden, maar begint hij of zij het nu met toenemende knallen toch een beetje spannend te vinden? Hieronder staan mijn last minute tips voor een prettige oudejaarsavond!

1. Laat je huisdier niet alleen

Het klinkt misschien logisch, maar niet iedereen blijft thuis voor zijn huisdier. Mocht je toch weg willen vanavond, zorg dan dat er iemand is die op je maatje kan passen.

2. Sluit deuren en ramen

Door het huis af te sluiten houd je niet alleen nare luchtjes buiten maar ook de harde knallen. Wat ook helpt is om de gordijnen en rolluiken dicht te houden tegen de felle flitsen.

3. Zet wat achtergrondgeluid aan

Een muziekje of de tv aanzetten kan enorm helpen om de harde knallen wat te overstemmen. Maak het gezellig in huis!

4. Leid je huisdier af

Geef hem een snoepje of speel een spelletje met je huisdier. Zo leid je hem af van de knallen en zal hij meer ontspannen.

“Als je huisdier naar je toekomt voor steun, geef deze dan ook. Jij bent het enige wat hij heeft!”

5. Geef wat lekkers

Zorg dat je een lekker snoepje of kluifje in huis hebt om te geven voor afleiding.

6. Geef extra dekens

Vooral katten kruipen het liefst lekker weg als ze nerveus zijn. Zorg dus dat er wat extra materiaal is waar ze in kunnen verschuilen. Ook een kastdeur openlaten kan een uitkomst zijn.

7. Negeer je huisdier NIET

Een hoop mensen denken helaas nog steeds dat ze er goed aan doen om hun bange huisdier te negeren. Als je huisdier naar je toekomt voor steun, geef deze dan ook. Jij bent het enige wat hij heeft dus geef hem gewoon een aai of een knuffel.

Heb jij ook nog tips voor een prettige oudejaarsavond met je huisdier? Deel ze hier in de comments.