Klein, slim en een ontzettend schattig uiterlijk; dat moet de chihuahua zijn! Hieronder mijn 7 redenen waarom chihuahua’s geweldige hondjes zijn! (hoewel ik er nog véél meer heb natuurlijk)

1. Trouw

Chihuahua’s zijn erg trouw aan de baas. Sommige hechten zich aan één of twee gezinsleden en zullen dan ook altijd dicht in de buurt zijn. In sommige gevallen kan dit omslaan in bezitterigheid, en daarom is veel contact met mensen in de puppytijd belangrijk. Penny is echt gek op aandacht, maar houdt ‘haar’ mensen altijd goed in de gaten!

2. Aanhankelijk

Of de chihuahua nu eenkennig is of niet, aanhankelijk zijn ze zeker! Ze liggen maar wat graag bij je op schoot of gezellig naast je op de bank. Ze vinden het zalig om betrokken te worden in de dagelijkse dingen die je doet. Als ik iets heb gekocht laat ik het soms voor de grap aan Penny zien. Ze snuffelt er dan uitgebreid aan en steekt soms zelfs haar hele kopje in de tas! De aanhankelijkheid is voor mij misschien wel het belangrijkste van alle 7 redenen waarom chihuahua’s geweldige hondjes zijn!Chiwowy - Chihuahua ras

3. Klein maar fijn

Voor de één is het kleine formaat van de chihuahua een afknapper, voor de ander een groot (ha-ha) voordeel. Kleine hondjes worden vaker toegelaten, omdat je ze gemakkelijk op de arm kan dragen. Bij drukke plaatsen is het verstandig om goed op te letten. Hoe schattig hun kleine formaat ook is, het maakt ze ook veel kwetsbaarder.

4. Lage kosten

Doordat de chihuahua niet veel nodig heeft, zullen de kosten ook betrekkelijk laag blijven als het gaat om voeding. Ook mandjes, riempjes en speelgoed zijn goedkoper dan voor grotere honden. Overigens wil dat niet zeggen dat je je hondje dan niet zult verwennen met allerlei onnodige spulletjes… (kuch) 🙂

5. Slim

Op de één of andere manier verwachten sommige mensen niet dat een chihuahua net zoveel kan leren als een grotere hond. Soms zijn er natuurlijk wat aanpassingen nodig zoals een kleinere tennisbal bij Flyball (zó schattig). Het zijn echt slimme hondjes en samen trucjes leren is toch onwijs leuk om te doen?

6. Waaks

Je zal niet snel een kleine chihuahua inzetten als waakhond, maar alarm slaan kunnen ze als de beste! Als ze iets niet vertrouwen laten ze dat merken, van een klein grommetje tot een schelle blaf. Penny gromde een keer naar een mevrouw die langsliep. Die had een jas aan die nogal kraakte en Penny vond dat maar vreemd!

7. Kleurrijk

Niet alleen karakter is belangrijk bij de keuze van een hond, maar ook het uiterlijk en de kleur speelt een rol voor de meeste mensen. Bij de chihuahua is elke kleur toegestaan, behalve merle en ze kunnen langharig of kortharig zijn. Penny’s kleur heet Liver Red Sable met wit.

Dit zijn mijn 7 redenen waarom chihuahua’s geweldige hondjes zijn. Heb jij ook een chihuahua en wil je graag jouw redenen delen waarom ze zo geweldig zijn? Plaatst gerust een reactie!